Ako ste turista u Beogradu ovog leta, bilo da ste došli iz unutrašnjosti ili inostranstva, uverićete se koliko toga Beograd ima da vam ponudi. Bilo da ste smešteni u samom centru grada ili negde dalje, možete naći savršena mesta da provedete vreme sa svojim najdražima i uživate u svom odmoru. Sva mesta možete posetiti prevozom ili iznajmite jeftin rent a car u Beogradu.

Ali glavno pitanje je gde izaći – tu dolazi do izražaja pravi boemski duh ovog grada. Na mnoštvo kafića, restorana, bistroa, vinskih barova i klubova nalazi se na svakom koraku u Beogradu, a mi ćemo vam pomoći da izaberete pravi za vas.

Beogradski noćni život

Restorani & kafane

Ako ste fan dobre nacionalne klope i narodne tradicionalne muzike Skadarska ulica vaše je odredište. Poznata i kao Skadarlija, ovu ulicu krasi više desetina starogradskih kafana i restorana gde možete jesti najukusnije ćevape na kajmaku.

Skadarska ulica

Kafići, vinski barovi & bistroi

Dobro poznata silikonska dolina, ili zvanično, ulica Strahinjića bana, prepuna je elegantnih i luksuznih lokala, gde možete dobiti usluge po vašoj meri, bilo to piće, večera ili kombinacija oba. Za ljubitelje online sportskih kladionica takođe se može pronaći po koji lokal i za njihovu dušu. U nekim lokalima čak se podstiče i organizovanje društvenih večeri sa društvenim igrama, međutim, ime po kome je ova ulica poznata oslikava malo drugačiju stranu ovog društva.

Klubovi & splavovi

Ono što je pravi biser beogradskog noćnog života, po kome je grad poznat u celom regionu ali i šire jesu upravo noćni klubovi i splavovi. Ono što se retko viđa u asortimanu mesta za provod jesu upravo splavovi na rekama Savi i Dunavu, od kojih se najpopularniji među beogradskom omladinom nalaze ispod dva najvažnija beogradska mosta.

Pogled na beogradsku tvrđavu sa splava
Lesa Olson My Blog