Leto je prošlo, a sa njim i pregršt sunčanih dana. Vreme polako postaje hladnije, parkovi prazniji – a žurke na splavovima jenjavaju. Školarci su uveliko kupili knjige, a studenti se polako spremaju da se vrate na predavanja i vežbe. Splavovi se prazne, a sportske kladionice se polako pune. Kako provesti dane kada šetnja, splavovi i Ada Ciganlija nisu u opticaju? Šta raditi tokom jeseni, ona ipak ne traje par dana?

Posvetite se čitanju

Jesenji dani su kao stvoreni za čitanje. Još u današnje vreme imate pregršt romana i knjiga za svačiji ukus. Posetite Laguninu knjižaru i izaberite pravi naslov za Vas. Ovo je pravo vreme da se posvetite ličnom razvoju. Bilo da negujete svoj um sa nekom lepom dramom ili da se posvetite ličnom razvoju sa nekom self help knjigom – izbor je na Vama. Tmurni jesenji dani su ko stvoreni za čitanje.

Lepo se naspavajte

Jesen je period kada je najlepši san. Odložite telefon, pomerite obaveze i posvetite se odmoru. Nema ništa lepše od spavanja u toplom krevetu uz žubor kiše. Prispavalo mi se dok pišem ovo.

Uštedite novac

Manje izlazaka – manje troškova. Matematika je jednostavna. Ako ste želeli da kupite novi televizor ili okrečite stan – jesen je idalno godišnje doba za štednju. Ne idete nigde, samim tim i manje novca trošite. Win-win.

Idite na jednodnevni put

Jesen je pravo vreme za kratka putovanja kolima. Ako nemate auto, uvek možete povoljno uzeti rent a car u Beogradu za sveka 10-20 € dnevno. Brz odlazak do novog sada ili kratka poseta Arheološkom centru Viminacium će osvežiti i okrepiti Vaš duh na brzinu.

Odvojite se od društvenih mreža

Skoro mi je iskočila Instagram reklama koja kalkuliše koliko ste vremena proveli na dršutvenim mrežama. Činjenica je zapanjujuća. U proseku se provede više od 3h dnevno na društvenoj mreži. Jesen je pravo vreme da se odvojimo malo od toga

Jesen je samo godišnje doba. Iako nema više izlazaka po splavovima do jutarnjih sati, to ne znači da ne treba da uživamo u ovim divnim danima. Sve što volite je i dalje tu – samo je na Vama da to iskoristite.

Lesa Olson My Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *